Rreth një muaj më parë, në praninë e Kryeministrit Rama dhe të Presidentit turk Erdogan, u përurua përfundimi i punimeve restauruese në Xhaminë Ethem Beu në Tiranë. Një përurim i mëhershëm, më shumë për të shënuar fundin e punimeve, ndodhi në prill të vitit që […]

LEXO MË SHUMË...

Sheh Muharrem Mitrovica Hafizi Shiraziu ka qenë i pagëzuem Hoxha Shemsuddin Muhamed dhe ka jetue në kohnat e sundimit të dinastisë Ali Muzaffer (1294-1392). Ai mbasi mbaroi ditunitë e mesme dhe të nalta në Shiraz, u muer me dhanje mësimesh të sa e sa nxansve, […]

LEXO MË SHUMË...

Këto ditë është botuar libri me titull “Një përmbledhje e Dijes Imediate Sipas Dijetarëve të Shkollës Hanefi”, e përpiluar nga hoxha i nderuar Alban Çuli*. Siç është njoftuar paraprakisht, qëllimi primar i këtij botimi është që të adresojë nevojat fetare të besimtarëve myslimanë shqiptarë në […]

LEXO MË SHUMË...

Ka thënë shejh Ibn Tejmije r.f: “lidhur me gjysmën e natës së muajit Shaban sigurisht që janë trasmetuar hadithe të shumta dhe thenie rreth mirësisë së saj. Është transmetuar se një pjese e konsideruar e selefit janë parë të falen në këtë natë. Namazi i […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje