Altin Braka “Duhet me i zgjidh punët pa u korit” me shkruan nje mik. I mirëkuptoj të gjithë ata që e kanë shqetësim të sinqertë këtë aspekt, sipas llogjikës së thjeshtë dhe të shëndoshë se “teshat e pista lahen në shtëpi”. Vetëm se në rastin […]

LEXO MË SHUMË...

Elton Hatibi Në kulturën osmane hil’at, ose ndryshe “rroba e nderit”, është institucioni i dhurimit të rrobave të kushtueshme nga sulltani kundrejt dinjitareve të ndryshëm, që kryesisht ndodhte në raste ceremoniale. Bëhet fjalë për rroba luksoze prej mëndafshi, kadife apo stofra të shtrenjtë, shpesh të […]

LEXO MË SHUMË...

Sheh Muharrem Mitrovica Kur natën e tretë Hafizi po fshinte e pastronte oborrin me një herë e kapi patrolla e rojes, dhe e çoi përpara Princeshës. Tash Hafizi ndodhesh në prani të dashnores Engjelluëshe, trupergjend, flokë derdhun si zamak e kohnave mithologjike qi s’kishte shoqe. […]

LEXO MË SHUMË...

Rreth një muaj më parë, në praninë e Kryeministrit Rama dhe të Presidentit turk Erdogan, u përurua përfundimi i punimeve restauruese në Xhaminë Ethem Beu në Tiranë. Një përurim i mëhershëm, më shumë për të shënuar fundin e punimeve, ndodhi në prill të vitit që […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përmendje