Elton Hatibi Në kulturën osmane hil’at, ose ndryshe “rroba e nderit”, është institucioni i dhurimit të rrobave të kushtueshme nga sulltani kundrejt dinjitareve të ndryshëm, që kryesisht ndodhte në raste ceremoniale. Bëhet fjalë për rroba luksoze prej mëndafshi, kadife apo stofra të shtrenjtë, shpesh të […]

LEXO MË SHUMË...

Sheh Muharrem Mitrovica Kur natën e tretë Hafizi po fshinte e pastronte oborrin me një herë e kapi patrolla e rojes, dhe e çoi përpara Princeshës. Tash Hafizi ndodhesh në prani të dashnores Engjelluëshe, trupergjend, flokë derdhun si zamak e kohnave mithologjike qi s’kishte shoqe. […]

LEXO MË SHUMË...

Rreth një muaj më parë, në praninë e Kryeministrit Rama dhe të Presidentit turk Erdogan, u përurua përfundimi i punimeve restauruese në Xhaminë Ethem Beu në Tiranë. Një përurim i mëhershëm, më shumë për të shënuar fundin e punimeve, ndodhi në prill të vitit që […]

LEXO MË SHUMË...

Sheh Muharrem Mitrovica Hafizi Shiraziu ka qenë i pagëzuem Hoxha Shemsuddin Muhamed dhe ka jetue në kohnat e sundimit të dinastisë Ali Muzaffer (1294-1392). Ai mbasi mbaroi ditunitë e mesme dhe të nalta në Shiraz, u muer me dhanje mësimesh të sa e sa nxansve, […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje