Pasojat e racizmit antimusliman në Evropë p …


Adem Ferizaj*  Rritja e partive të djathta është fenomen global dhe i rrezikshëm për shqiptarët. Ekstremistët e djathtë në vazhdimësi po e sulmojnë ekzistencën e shtetit të Kosovës. Figurat publike si Thilo Sarrazin dhe Peter Handke, në hapësirat gjermanofolëse, janë ndër përfaqësuesit më të zëshëm […]Ihlasi dhe rijaja*


Imam Bergeviu Njana prej punësh qi asht e pavendosme në mes të rijaës dhe e ihlasit asht kjo për shembëll: Nji njeri asht shoqnuë me nji palë njerzish të cilët ngrihen e falin tehexhyd gjith natën ose në nji pjesë të natës, mirë po ai […]Homofonë dhe homofobë


Ilir Haxhiaj Finok duhet të ketë qenë ai që ka sajuar hibridin ‘homoseksual’, duke bashkuar arbitrarisht dy fjalë me prejardhje krejt të ndryshme nga njëra tjetra: homo-n greqishtes së vjetër, që vjen me kuptimin ‘i njëjtë’, dhe seksus-in e latinishtes. Prej këtij hibridi mekanik është […]Kriticizëm i pa vend tek “xhamia si ra …


Bledar Komini Duke “vozitur” në internet dhe duke kontrolluar faqet e internetit për të lexuar ndonjë shkrim të këndshëm apo të dobishëm, në një nga faqet e mia të preferuar, më zunë sytë një shkrim të titulluar “Xhamia si rast i humbur”. Me kënaqësi fillova […]Loja e rrezikshme me LGBT-në


Enklid PELARI (Forumi Mysliman Shqiptar) Para disa ditësh të gjithë si shoqëri u tronditëm nga rastet e njëpasnjëshme të pedofilisë. Ajo që vlen të përmendet është fakti se disa sociologë të nderuar, teksa po trajtonin fenomenin, si pa dashur dolën në mbrojtje të pedofilëve duke […]Rishikimi i historisë dhe “fantazma turke …


  Bledar KOMINI Prej disa ditësh ka ri-nisur një debat mbi rishikimin e teksteve të historisë shqiptare, sidomos asaj periudhe që ka lidhje me të kaluarën e popullit shqiptar nën Perandorinë Osmane. Reagimet kanë qenë të ndryshme, por më i konkretizuar ka qenë ai i […]Predikimi i topmodelëve


E-zani Në një artikull domethënës, i shqetësuar se ne shqiptarët «rrallëherë i shtrojmë vetes  pyetjen se çfarë i kemi ofruar në të shkuarën dhe çfarë i ofrojmë Europës, civilizimit të saj, historisë së saj ushtarake dhe politike, kulturës, artit dhe shkrimit të saj», Agron Gjekmarkaj […]Imam Krasniqi në Prokurori, odiseja nuk mbar …


  E-zani Telenovela e Imam Krasniqit dhe Nënë Terezës nuk ka gjasa të mbyllet, duke u shndërruar në një Beautiful të gazetarisë shqiptare që vazhdon prej vitesh të rikthehet herë pas here në vëmendjen e publikut. Imam Krasniqi është marrë në pyetje këto ditë nga […]KMSH mbyll xhamitë për Natë Kadri: Të gji …


    E-zani Komuniteti Musliman i Shqipërisë ka njoftuar këto ditë se do të organizojë faljen e teravisë gjatë Natës së Kadrit në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Ky aktivitet do të shoqërohet me elementë spektakli, në mënyrë që kremtimit të saj t’i jepet natyrë festive, […]Deklaratë publike mbi akuzat e ngritura ndaj …


Veprimtarët, dashamirësit dhe mbështetësit e shoqatës Ardhmëria kanë ndjekur me shqetësim tensionin e ngritur në xhaminë e Medresesë në Tiranë, situatë e cila është shfrytëzuar pa të drejtë nga drejtuesit e KMSH duke ngritur akuza të paqena ndaj shoqatës  Ardhmëria. Kërkojmë të sqarojmë opinionin publik, mediat […]