Humbet kursia te Ethem Beu


Rreth një muaj më parë, në praninë e Kryeministrit Rama dhe të Presidentit turk Erdogan, u përurua përfundimi i punimeve restauruese në Xhaminë Ethem Beu në Tiranë. Një përurim i mëhershëm, më shumë për të shënuar fundin e punimeve, ndodhi në prill të vitit që […]Bisedë mbi librin “Një Përmbledhje e Dij …


Këto ditë është botuar libri me titull “Një përmbledhje e Dijes Imediate Sipas Dijetarëve të Shkollës Hanefi”, e përpiluar nga hoxha i nderuar Alban Çuli*. Siç është njoftuar paraprakisht, qëllimi primar i këtij botimi është që të adresojë nevojat fetare të besimtarëve myslimanë shqiptarë në […]Sqarim rreth ‘Mos u Trishto!’


Që nga postimi i shkrimit ‘Mos u trishto – po deshe!’, na është vënë në dukje një pasaktësi në shkrim, dhe disa sqarime shtesë. Po fillojmë me këtë të fundit. Redaktori i librit që kemi problematizuar, Edin Lohja, sqaroi se në kohën ku ka redaktuar […]Mos u trishto – po deshe!!!*


Mësojmë se Shtëpia botuese NuN në Shkup ka botuar librin e predikuesit të njohur saudit, Aid el-Karni, me titull Mos u Trishto. El-Karni është një figurë kontraversiale. Ai u bë i njohur si predikues i ideve të Sahuas, apo lëvizjes së njohur si “Rizgjimi Islam”, […]Ekstremistët shkarkojnë imamin e Kokonozit


Tashmë është e konfirmuar se Myftinia e Tiranës ka shkarkuar nga detyra imamin e Xhamisë së Kokonozit, H. Sajmir Ismailin. Më herët lajmi u përhap në rrjetet sociale nga individë që njihen kryesisht si kritikë dhe akuzues të imamit. Siç duket, këta individë janë njoftuar […]Homazh Dervish Hatixhesë në kohën e COVID …


Elton Hatibi Kur sheh Tiranën e këtyre ditëve, me nostalgji ose jo, shumëkujt i kujtohet epoka e komunizmit, kur në momente të caktuara gjatë ditës, qyteti kthehej në shkretëtirë, me pak njerëz dhe automjete në qarkullim. Duke komentuar imazhe të tilla në rrjetet sociale, dikush […]“Era e Rëndë” e Emigrantëve


Një xhami e Tiranës ka vendosur në portën e saj këto ditë njoftimin e mëposhtëm: Emigrantë që Shqipërinë po e përdorini për tranzit! Vini Re! Nuk lejohet fjetja, qëndrimi në xhami për qetësim apo shtrirje! Nuk lejohet futja në xhami me bagazhe ose furnizime nëpër […]Paqartësi në restaurimin e Et’hem Beut


Prej pothuase dy vjetësh xhamia e Et’hem Beut në qendër të Tiranës është mbyllur për publikun për t’iu nënshtruar restaurimit, sipas një projekti të dakortësuar ndërmjet disa institucioneve. Sipas një marrëveshjeje, të panjohur nga publiku, financimin dhe punën restauruese e kryen TIKA, Agjensia Shtetërore Turke […]Xhamia që duam


Mes besimtarëve myslimanë, këto ditë është përhapur lajmi mbi ekzistencën e një projekti që parashikon shembjen e xhamisë “Haxhi Mahmud Dashi” (e njohur gjerësisht si Dine Hoxha) me qëllim ndërtimin e një xhamie të re. Edhe më herët kanë qarkulluar opinione dhe lajme që pikëtakonin […]Kolazh i Arkivimit të Urrejtjes Anti-Muslima …


Pas sulmit kundra dy xhamive në Zelandën e Re ku humbën jetën 50 muslimanë, më i riu tre vjeç, ka patur një tentativë për të tërhequr vëmendjen ndaj pranisë së të njëjtës ideologji urrejtjeje në hapsirat shqiptare, kjo e amplifikuar edhe nga vendosja e emrave […]