3489469956Në një intervistë me Vice News, Presidenti Obama ja atriboi lindjen e ISIS në Irak dhe Siri pushtimit amerikan të Irakut më 2003. Obama foli gjithashtu për një letër dërguar Iranit nga republikanët amerikanë.

Shane Smith: Një nga pyetjet kryesore që kam është se si u bënë kaq të njohur, kaq shpejt? Si arritën të kenë kaq shumë luftëtarë të huajnga Amerika, nga Anglia, vendet skandinave, nga e gjithë bota po shkojnë atje dhe ja kaluan menjëherë al Kaidas. Së pari, si dolën nga asgjëja e u bënë kaq të famshëm? dhe së dyti, si mund t’i ndalojmë?

President Obama: ISIL është rjedhim i drejtëpërdrejtë i Al Kaidas në Irak, e cila lindi prej pushtimit tonë dhe është shembull i konsekuencave të pa qëllimta…

Për të lexuar intervistën e plotë, klikoni këtu.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *