imagesDon Viktor Sopit, famullitar i Kishës Katolike të Kosovës i pengon Kushtetuta e Kosovës. shkruan se nuk lejohet diskriminimi në baza seksuale.

Madje tha se Vatikani nuk e njeh pavarësinë e Kosovës për këtë shkak.

Për më tepër Don Viktor Sopi thotë edhe dicka tjetër për disa tipare të vecanta të homoseksualëve.

Sipas tij, kisha i trajton këtë komunitet si njerëz jonormal.

Ndërkaq, shtetin e Kosovës e quajti pervers pikërisht për nenin që nuk lejon diskriminimin e orientimint seksual.

Famullitari tha se Kisha Katolike është kundër dhunës si ajo që ndodhi në rastin e promovimit të revistës Kosova 2.0. Por, sipas tij, selia e shenjtë nuk mund të pranojë lidhjet e seksit të njejtë, pasi ajo është kundër doktrinës religjioze, transmeton Klan-Kosova.

Sopi gjatë bisedës në Info Magazine. tha se në një rast të ngjashëm në Francë, katolikët janë bërë bashkë me myslimanë e hebrenj për të kundërshtuar martesat e seksit të njejtë./Indeksonline/

Comments

  • Te shohim tani si do reagojne ata gazetare e politikane qe promovojne ne Kosove ‘lirine seksuale.’ Dom Viktori Kosoven e quan perverse, shprehet kundra kushtetutes se Kosoves, quan homoseksualet si njerez jo-normale dhe vendos kusht ndryshimin e kushtetutes qe te mundesohet njohja e Kosoves nga Vatikani. Vini re se pak dite me pare Kosova u njoh nga Pakistani, vend te cilit ne fakt nuk i intereson precedenti i Kosoves pasi Balucistani kerkon pavaresine, e megjithate e bene njohjen. Vatikani vendoska kushte ndryshimin e kushtetutes?!!!

  • As qe behet fjale me reagu ndaj Vatikanit.
    Ironia eshte se, nderkohe qe Papa nuk e uroi Kosoven per Krishtlindje, lajmet thuajse nuk e permenden fare kete. Lajmet vershuan me atmosfere feste, me bombardim informativ e kulturor dhe askush nuk u ndal ne mosurimin e Papes dhe mosnjohjen e Kosoves prej Vatikanit.
    Perkundrazi, te gjithe politikanet shqiptare, rrjeshtohen me servilizem, duke u shprehur me superlativa per miqesine e madhe me minishtetin katolik qe nuk na njeh.
    Kjo tregon sesa keq i ka ulur te mbathurat politika, mediat dhe shoqeria civile shqiptare.

  • Your email address will not be published. Required fields are marked *