Arma e Ekstremizmit

e-zani.

 

Gazeta Panorama njofton se imami dhe hatibi i xhamise se Medresese janë pyetur nga forcat e Anti-Terrorit, pas kallzimit në Drejtorinë e Policisë dhe akuzës për ekstremizëm të bërë nga kreu i KMSH-së, Selim Muca.

Gazeta Panorama, pa asnjë provë, njofton gjithashtu se Shoqata Ardhmëria, drejtues i së cilës është imami Ferid Piku, financohet nga Arabia Saudite.

Në këtë blog ashtu si dhe në media të tjera është raportuar më parë se Selim Muca e ka përdorur akuzën për ekstremizëm sa herë që janë kundërshtuar qëndrimet e tij autoritare apo është demaskuar korrupsioni ekonomik i klikës së tij.

Me hapjen e kabllogrameve të Ambasadës Amerikane është bërë e qartë se as instancat shtetërore nuk u zënë besë akuzave që ngre Muça dhe opinioni i Ambasadës Amerikane është se akuzat për ekstremizëm që vinë prej tij janë përpjekje për të mbuluar korrupsionin ekonomik. Citimet nga kabllogramet relevante të Ambasadës Amerikane mund të gjenden duke klikuar këtu.

Nëse imami dhe hatibi i xhamisë së Medresesë janë ekstremistë, atëherë përse janë lejuar për dhjetë vjetë të shërbejnë? Përse z. Muca mori pjesë si i ftuar në festën e dhjetë-vjetorit të shoqatës Ardhmëria, ku gjendeshin edhe kryebashkiaku e anëtarë të qeverisë? Ndërkohë, ashtu si kemi sjellë fjalën e hatibit të xhamisë së Medresesë, Ferid Piku, edhe pas shkarkimit arbitrar nga KMSH, ai ka bërë thirje për qetësi e solidaritet midis besimtarëve, për ruajtjen e vlerave të mirëkuptimit dhe vëllazërisë.

Në vend që të përfaqsojë myslimanët, Muça sjell sërishmi akuza të pabazuara kundra besimtarëve për ekstremizëm dhe shteti vazhdon të bëhet palë e këtyre shkeljeve flagrante të jetës fetare të bashkësisë myslimane.

Comments

  • Nuk eshte Selimi, por Stalini turk nga mbrapa. Selimi eshte thjesht spikeri gagac me callme, qe riprodhon tekste te perkthyera nga turqishtja, qe ua servirin xhonglieret e prapaskenave te hizmetit. Kjo situate po tregon dhimbshem se cfare djerrine shkretinore fshihet pas fasades gyleniste, pas kollarove te burokrateve qe ngrohin karriket ne KMSH, pas, impostimeve per seriozitet institucional qe ilustron kopertinat dixhitale te Drites se mekur Islame (organi zyrtar i KMSH-se), pas trumbetimeve mburravece per vepra te medha te ndertuara prej tyre (si psh. Universiteti Beder, qe po sherben me shume si organ per shlyerje qokash ndaj njerezve me pushtet, duke u dhene rroga apo cmime sesa si nje burim akademizmi fetar), si dhe pas spektalkleve ngazellyes ku zbrazet turbofolk hallall komercial nga Sami Jusuf, i afte t’a beje englendisjen e masave, mjetin me te mire te shkarkimit te ndergjegjes qytetare, per te pranuar peshen e Leviatanit gylenist.

    “Profetet dhe shenjtet, n’fushnjeta t’shumengjyrta shkelqejne,
    e mjerimi mirefillti ndjen tradhti”

  • Ky nuk e dine se çfare flet. Nuk e dine qe eshte kufer te spiunosh muslimanet tek policia e qafirave. Allahu i dalte hakut ketej ish-komunisti, biles ndoshta nuk ka nevoje as per “ish” perpara. Si ka mundesi qe njerez te cilet pretendojne se besojne ne Allahun dhe diten e fundit te sillen ne kete menyre. Therriti mendjeve o ju Mormone Lindor dhe sherbetoret e tyre prej ish-komunistash dhe spiunash shteti, therritini mendjeve se vallah denimi i Allahut do te jete i tmerrshem ndaj tradhtareve te islamit.

    Beni kthesen sa nuk eshte vone. Mos u mundoni me servilizma para shtetit duke vene flamuj neper intitucione fetare e duke hapur programe fetare (sipas jush kjo, sepse ne fakt kjo festa e fundit ngjante si pashket islame) me himna kambetar, sepse nuk iu bejne dobi keto gjera. Te njetat gjera i patet bere edhe para Xhaxhit Enver dhe Xhaxhit Fatos por ata iu lane. Megjithese tashme mund te festoni se Xhaxhi Fatos mund te ju riktheht si President. Kujdesni se ne seancen gjyqesore para zebanijve nuk do te keni rryshfetet e Mormoneve Muslimane (nurxhive), as te atyre dy xhaxheve. Allahu iu dhente ate qe meritoni. O Allah ankohemi per pafuqine tone ndaj dredhinave te tyre, tek ti. Mer hak dhe jepi ate qe meritojne. Ti je Ai qe i ke ne dore zemrat dhe e dine me se mire se çfare ka ne to! Amin!

  • Kjo praktike e dergimit te imameve neper dyert e policise duhet te marre fund dhe imamet duhet te kuptojne se nuk mund ta lene veten deri ne kete derexhe. Po ashtu i kujtojme se ka dhe ca rregulla ligjore qe duhet te zbatojne selimi, terrori me kompani dhe t’i drejtohen deres se avokatit, prokurorise e gjykates per cdo padrejtesi. Selim Muces me abilere i duhet tashme treguar vendi me veprime ligjore konkrete.

  • Your email address will not be published. Required fields are marked *