Baba Rexhepi*   Gazaliu pasi refuzoi rrugët e ndryshme të theollogëvet, të filozofëvet dhe të batininjet, iu kthye misticizmës, të cilën e përvetoi si në njohuri ashtu dhe në veprime. Atëherë themeloi theorinë e tij mbi marifetin (njohurinë) e saj, e cila lidhet ngushtë me […]

LEXO MË SHUMË...

Siç dihet, prej ditësh studentët kanë braktisur auditoret, dhe për një sërë arsyesh protestojnë në rrugë, duke i kërkuar me vendosmëri qeverisë një numër kërkesash. Protesta për nga masiviteti dhe spontaniteti i manifestimit të saj, ku padyshim spikatin parrullat e larmishme, ka fituar menjëherë simpatinë […]

LEXO MË SHUMË...

Hafiz Ali Korça*   Hasani dy shekuj më parë ronte në Kolonjë, është nga fshati Starje. Ky studimet e tija, sipas zakonit t’atëherçmit, i pat bërë në Stamboll. Hasani ish një nga ulematë më të mëdhej t’asaj kohej. Parësija e Shqipërisë e nderonin me të […]

LEXO MË SHUMË...

  Në vazhdën e debateve rreth Sufizmit këto kohët e fundit, por edhe më parë, hoxhallarë selefi në Shqipëri, ndër të tjera, si pjesë të polemikave të tyre kundër Sufizmit, kanë shpërndarë materiale kryesisht të përkthyera për origjinat e Sufizmit, ku mbështetet pretendimi se Sufizmi […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje